Metsän ja luonnon terveysvaikutuksia tutkineet tutkijat suosittelevat metsässä käymistä vähintään 5 tuntia kuukaudessa. Metsäympäristöllä on todettu olevan sydän- ja verenkiertoelimistön terveyttä edistävä vaikutus. Vihreän asuinympäristön ja luonnossa liikkumisen on todettu vähentävän verenpainetautiin, syöpään, aikuisiän diabetekseen, lihavuuteen sekä masennukseen sairastumisen. Suomalaiset viihtyvät metsässä.
Sinne menemiseen on ainakin neljä hyvää syytä. 1. Sydän Luonto tekee hyvää sydämen terveydelle. Luonnossa verenpaine laskee ja reipas kävely pitää verenkierron vilkkaana.
2. Kunto Luonto voi olla kuntosalia armollisempi ympäristö huolehtia kunnosta. ”Luontoretki ki. Tutkimusten mukaan metsässä oleskelu laskee sydämen sykettä ja verenpainetta nopeasti. Myös lihasjännitys vähenee.
Kaikkein selkeimmin metsässä samoilu vaikuttaa mielialaan, sillä metsä rauhoittaa ja nopeuttaa stressistä palautumista. Williams kertoo japanilaisiin tutkimuksiin nojaten, että metsässä käyskentely alentaa sydämensykettä, verenpainetta, veren sokeritasoa, stressihormonien tuotantoa, voimistaa immuunijärjestelmää ja lisää yleisesti hyvänolon tunnetta.
Verenpaineen laskemisen lisäksi päivittäin metsässä vietetyt 20 minuuttia kohottavat elinvoimaisuuden tunnetta. – Metsäntutkimuslaitoksen suositusten mukaan kuukausittain lähiluonnossa vietetyllä viidellä tunnilla on huomattava vaikutus henkiseen hyvinvointiin, Luusto hyötyy erityisesti vaihtelevassa maastossa, kuten metsässä, tehdystä kävelylenkistä. Kävelylenkin aikana on myös mahdollista tehdä hyppyjä ja loikkia. Ärsykkeet, tärähdykset ja iskut vahvistavat luustoa.
3. Rasva- ja sokeriarvot paranevat. Säännöllinen kävely parantaa veriarvoja, kuten veren rasva- ja sokeritasapainoa. Metsässä muun muassa stressihormonien määrä, verenpaine sekä lihasjännitys vähenevät.
Jo noin 15-20 minuuttia metsässä oleskelua riittää laskemaan verenpainetta, sydämen sykettä ja aktivoimaan parasympaattista hermostoa tehokkaasti. Metsässä kävely tuo ihmiselle hyvin monia terveysvaikutuksia. Kahden tunnin metsäkävelyllä hengitystiheys, syke sekä verenpaine laskevat, stressihormonit vähenevät, mieliala kohenee ja tarkkaavaisuus lisääntyy. Myös elimistön puolustusmekanismit elpyvät.
Voimametsäkävelyllä yhdistämme metsämieli-menetelmän harjoituksia sekä läsnäoloharjoituksia. Luontoympäristö saa aikaan myös välittömiä terveysvaikutuksia. Esimerkiksi verenpaine ja syke laskevat metsässä.
Luonnossa ihminen myös kokee henkisiä elpymiskokemuksia – koettu stressi lievenee. Samoin tutkimuksissa on havaittu, että 2 tunnin samoilu metsässä pidentää yöunta. Erityisen hyvää terveydelle tekeekin metsässä kävely. Tutkimusten mukaan jo puolen tunnin kävely metsässä vähentää stressiä.
Kyse ei toki ole vain kävelystä vaan myös ympäristöstä ja raikkaasta ilmasta. Lähteet: Luonnon hyvinvointivaikutusten taloudellinen merkitys Henkilöliikennetutkimus 2016
Metsässä kävely verenpaine: Metsä laskee verenpainetta, lievittää stressiä ja
Verenpaine laskee metsässä Voi hyvin. Metsä laskee verenpainetta, lievittää stressiä ja. Tutkimukset todistavat, että metsä on mahtava. Metsäkävelyt alentavat stressitasoja ja laskevat.
Jo 20 minuutin oleskelu metsässä laskee. Kävely: Kävele tämän verran viikossa ja saavuta. Metsän terveysvaikutukset Päivänsara. Voimametsäkävelyt – LUONNON PARISSA.
Luontoliikunta latistaa stressin ja tuo. Terveyskulut kuriin luonnossa kävellen Motiva